top of page

UnghundsDerbyt 2018

UnghundsDerbyt anordnades i år av SSRK Småland på Asa Herrgård utanför Lammhult, och det gjorde de med den äran! 260 hundar anmälda och drygt 200 kom till start. Det var varmt, mycket folk och hundar, många skott och lång väntan på start för oss som startade sent. Bortsett från just väntan (och värmen som dock inte SSRK/Småland kan ta ansvar för.... ;-) ) så lyckades arrangörerna med alla sina duktiga funktionärer genomföra en fantastisk tävling där allt funkade perfekt! Stationernas uppgifter var jaktliga, väl anpassade och utan minsta konstigheter. Tack Småland!

Fem Ringletshundar till start:

Ella, Ringlets Morel ,och Annika Norman fick fina 92 poäng och blev 10:a. De nio hundarna med högst poäng gick vidare till final så Ella var första utanför...

Mace, Ringlets Mace, gick som tåget på fyra stationer men på den sista missar hon nedslaget och där rök finalplatsen.... hennes serie blev 18, 20, 20, 20, 9 = 87 poäng och slutar på en 19:e plats. Som jag gillar att föra den hunden!

Nässlan, Ringlets Nightingale, och Mari Nälsén, var nästintill felfri på arbetet på alla stationer men hade (fel dag att välja det...) slarviga grepp och tappade dessutom en dummy. Hon får 84 poäng och en 26:e plats.

Chill, Ringlets Morris, och Lina Kinnander samt Nova, Ringlets Nightbird och Lisa Lindholm Jansson hade fina resultat på flera rutor och har verkligen framtiden för sig!

Det som känns allra bäst är hur våra hundar hanterade situationen, en situation och miljö de aldrig varit i förut. Coola och lugna i väntan. Fullt fokus och fart i arbete. Ska bli så spännande att följa de här unga hundarna!

................................................................................

Resultat bruksspår

Keeper, Ringlets Keeper, och Cissi Ånerud har tävlat bruksspår och blivit uppflyttade till lägre spår. Bra jobbat i värmen!

    Se inlägg om:
    bottom of page