top of page

INTUCh SUCh NUCh SJCh
Ringlets Rattling Breeze, ”Russin”

 

1991–2002
e. SUCh Uved’s Onion
u. SUCh Blazeway Lilly Trotter

Hennes titlar talar kanske för sig själva, men Russin har gjort lite mer:
 

Hon var Bästa Tik och BIS-2 på rasspecialen Curlyträffen 1994.
 

Hon har blivit Provets Bästa Hund i ukl och ökl på jaktprov flera gånger.

Som medlem i Värmlands lag har hon deltagit tre gånger i Lag SM för Retrievers.

Hon har vunnit Klubbmästerskapet i Värmland.

Russin var första curly i Europa att erhålla titeln Jaktchampion!

Russin var den självklara ledaren i vår hundflock i hela sitt långa liv – modig, självsäker, initiativrik och vänlig.

Hon besatt också, liksom sin mor Rinnie, en järnvilja som gjorde att hon trots skador, krämpor eller ålderdom ALLTID ”gav järnet”. Denna heta vilja tillsammans med hennes envishet orsakade många konfliker mellan Russin och mig, Kerstin. Samtidigt var vi på något sätt tvillingsjälar och när våra viljor sammanföll… då kunde vi tillsammans utföra stordåd!

Russin hade stora framgångar både på utställning och jaktprov, men det var som apportör på praktisk jakt hon riktigt blommade ut. Att se henne jobba 110% på en ”runner” var storslaget – här tog de medfödda egenskaperna och drifterna totalt över och tillsammans med hennes vilja av stål gjorde det henne till en helt outtröttlig jägare.

Russin och jag upplevde både framgångar och bakslag under vårt liv tillsammans, och vi knöts allt starkare till varandra. När Russin tillsammans med sin mamma Rinnie lämnade den här världen en eftermiddag i juli -02 upptäckte jag hur tomt det plötsligt blev – Russin hade under 12 år varit en stor (mycket större än jag insett) del av mitt liv.

Russins avkommor lever vidare i generationer framåt, och det är en glädje att kunna se vissa av hennes egenskaper hos dem. Helst skulle jag dock vilja ha henne själv här igen, förväntansfullt tittande upp på mig med sina gulgröna, en aning vindögda, ögon.

Russins kullar

Russins kullar

Kull 1

I januari 1995 fick Russin sin första kull med Uved’s Blazeway Shamouti Orange. Av Russins totalt 14 avkommor har 8 stycken cert (resterande avkommor är aldrig visade.) varav 6 stycken är fullcertade. På jaktprov har de avkommor som startat tagit pris. En är nu i elitklass.

Championat:
 

  • 1 FINUCh

  • 1 NUCh

  • 2 SUCh

  • 1 INTUCh

  • 1 SVCh​

Kull 2

I april 1996 fick Russin sin andra kull med Curliecue’s Hot Choice.

Kull 3

I maj 1997 hade Russin sin tredje och sista kull med Daelyb Dixon at Jancliff.

bottom of page