top of page

SJ(a)CH SJ(j)CH NJCH
Moorman’s Look Nice,”Tigra”

 

Född: 2001
e. Justlike Tiger Woods
u. SJCh Moorman’s Gentiana

2002

Tigra tog under sin första säsong, i unghundsklass, två 1HP Provbäst.

Hon ingick också i Värmlands segrande lag på LAG-SM, och var en stor tillgång för laget med sin utmärkta koncentration och fokusering på arbetet. Tigra jobbade oförtrutet vidare under två tuffa dagar, och var helt i balans hela tiden.

2003

Tigra deltog även detta år i Värmlands Lag-SM lag, nu som öppenhund. Under hösten startade hon två ggr i öppenklass och kvalificerade sig därmed till elitklass genom sina två raka 1:a pris.

2004

I sin debut i elitklass tog Tigra ett 2:a pris.

Helgen efter, på Ransjöns dubbelprov, slår Tigra till och tar två 1:or.

Tredje raka 1:an kommer helgen efter på Naddöprovet.

En vecka senare gör Tigra sitt praktiska prov på Stora Sundby. Det fälls 440 änder och Tigra gör ett utmärkt arbete hela dagen.
Därmed är hon SVENSK JAKTCHAMPION!

Första helgen i oktober deltar Tigra på RetrieverMästerskapet. Hon går kanonbra under lördagens Working Test och går solklart till söndagens final som är en riktig jakt på änder, fasaner, rapphöns och kaniner. Tigra gör ett superbra arbete och slutar som fyra!
Dessutom blir hon Bästa Tik och Skyttarnas favorit!

2005

I augusti startar Tigra i Norge och tar en 1:a, blir Provbäst och Norsk Jaktchampion!

Under hösten tar Tigra två 2:a pris på A-prov. Hon är båda gångerna med till final och låg alltså på 1:a pris. Små malörer gör att hon slutar på 2:a pris.

2006

I september tar Tigra återigen ett 2:a pris på A-prov och återigen går hon till final. Vid ett tillfälle lyssnar hon inte på Bengts signaler och detta sänker henne till ett 2:a pris.

2007

Tigra vinner A-provet på Sundsta med 1:a CERT.

På årets Retrievermästerskap som går som ett tvådagars A-prov på Sundsta och Harg går Tigra som tåget och blir placerad på 2:a plats med 1:a CK.

Tigra vinner Labradorklubbens A-prov med 1:a CERT och blir därmed A-provschampion.

 

Tigra är en fantastisk jakthund som jagar under hela sitt liv: stark, modig och outtröttlig finner hon alltid den sista anden på kvällstrecket.

I juni 2012 lämnar Tigra den här världen och tar steget över till nästa: den världen där det alltid är slutet av augusti, vattnen och vindarna är ljumma och änderna flyger...

bottom of page