top of page

SEJ(j)CH Ringlets Rime, ”Rimma”

 

Född: 2006

e. SJ(j)CH Streamlight’s Tony Baretta

u. SJ(j)CH Justlike Queen Elisabeth

Rimma är den gula tiken vi sparade ur Ankis första kull. Hon är fantastiskt balanserad i alla situationer med en härlig ”av-och på”-knapp. Hon har redan visat prov på många värdefulla egenskaper bl.a. att aldrig ge upp när hon letar efter en apport. Härligt att se en sådan vilja och attityd till arbete!

Under hösten -08 gick hon bl.a. en hel del stora andjakter och gjort ett mycket imponerande arbete: fullkomligt lugn sitter hon lös under intensiv och ibland långvarig skottlossning, fallande fåglar, andra hundar som jobbar och förare som kanske skriker/visslar på sina hundar. När hon sedan skickas är hon helt fokuserad och arbetar oerhört kraftfullt och målmedvetet även i de tätaste vassar.

Hösten -09 fortsätter Rimma att göra kanonjobb på jakterna och nu är hon en mer rutinerad apportör som jobbar fokuserat även under skottlossning och fallande fågel. Som eftersökshund är hon ihärdig och ger aldrig upp. En härlig jakthund i alla lägen!

Jaktprov B-prov

Rimma debuterar 15 månader gammal och tar direkt ett 1:a pris.

”Härligt naturligt arbetande tik provet igenom. Inställning, initiativförmåga, fin lydnad är bara några av de goda egenskaper som uppvisas. En liten miss som har sin naturliga förklaring drar inte ner intrycket av en skicklig apportör.”

 

Två veckor senare gör hon sin andra start och belönas med 1:a pris HP!

Kritiken löd: ”En tik som löser dagens prövning på ett mycket tilltalande sätt. Hon är väl i hand. Utmärkt sökhund och en god markör. Mycket väl förd!”

Rimmas tredje start några veckor senare ger återigen 1:a pris, dessutom blir hon Provets Bästa Unghund med VP.

Kritiken: ”En hund som besitter alla de egenskaper man önskar. Hon presenterar sitt arbete på ett ungdomligt sätt och är, förutom en smärre svacka i söket, mycket effektiv.”

 

Hösten 2009 startar Rimma två gånger i öppenklass och inhåvar två 1:a pris varav det ena med HP och Provbäst. Hon är därmed klar för elitklass.

Hösten 2010 debuterar Rimma i elitklass och blir Provbäst med 1:a pris och VP.

Kritiken: ”En tik som löser provet på ett bra sätt. Ett fantastiskt markeringsarbete, bra sök och samarbetsvilja.”

 

Några veckor senare går Rimma sitt andra elitprov: 1:a pris igen!    

”En hund som genomför provet i sin helhet på ett övertygande sätt. Ett i alla delar homogent och tryggt arbete. Har en god balans mellan självständighet, följsamhet och lydnad.

 

På Hunnebergsprovet i augusti -11 tar Rimma sin tredje raka elitetta! Hon är enda hunden i elit som får ett 1:a pris.

”En arbetsvillig tik med goda retrieveregenskaper som i god kontakt med sin förare löser provet på ett tilltalande sätt”

 

Ett par veckor senare går Rimma sitt praktiska prov på Björkvik och hon arbetar hela dagen med hög koncentration, följsamhet och viltfinnarförmåga. Hon sliter i tunga vassar , går på långa linjetag i vatten och när dagen är slut är hon Svensk Jaktchampion!

På sin väg till championatet har Rimma enbart fått 1:a pris varav några med HP.

Jaktprov A-prov

På A-prov har Rimma 1:a pris i elitklass.

Rimmas kullar

Rimmas kullar

Kull 1

Rimmas första kull föddes den 18 januari 2009 efter Masterkey’s Call Up Knuff.
 

Kull 2

Rimmas andra kull föddes den 28 maj 2010 efter Proletariat Aureole.

 

Rimma, Ringlets Rime, och Zorro, Proletariat Aureole, fick en fin kull på hela tio valpar: fyra hanar och sex tikar (varav en gul av varje kön).

Rimma är en härlig jakthund som jobbar starkt och effektivt på alla typer av jakter, och som bara finns där vid husses sida utan att märkas när hon inte är ute på jobb. Rimma är nog en av de vänligaste hundar vi upplevt – hon är lika snäll mot alla, folk som hundar. Men… skickad på en apport är det ett kraftpaket som dundrar iväg! Hon är också en av de absolut bästa markörer vi haft, och den fasantupp som smitit på snabba ben kan nog inte räkna med att få uppleva morgondagen om Rimma är skickad på löpan…

Zorro är en hane med rejäl arbetsvilja samtidigt som han är en trevlig och trygg hund i vardagen. Han har lämnat både friskt och mentalt mycket bra efter sig, och vi tror att Zorro tillsammans med Rimma kan ge riktigt, riktigt härliga hundar!

Läs mer om Zorro på Capandus hemsida

bottom of page