top of page

Drumindoney Girl, ”Mirre”

 

Född: 2013

e: FTCH Barley Laddie of Laggengill
u: Belfast Bracken Bonnie of Drumindoney

2014

Mirre är med som liten ”prao” på några and- och fasanjakter. Hon sköter det alldeles utmärkt: helt tyst, lugn, fokuserad, tar både dött och skammat.

2015

Mirre går sin första tävling på UnghundsDerbyt i Småland i juni. Nästan 200 unghundar till start. Utmärkt arrangemang med inte helt lätta uppgifter där framförallt terräng och terrängbyten ställde till det. Enkelmarkeringar på alla fem rutorna.

Mirre går fantastiskt och spikar varenda markering. På den näst sista rutan ska man gå fot snett bort från skytten (kastaren står längre bort bakom skytten). Under förflyttandet avlossas ett skott och kastet går.  Mirre tittar ut mot skytten och spanar ut åt vänster. Kastet går, med brun dummy, åt höger och hon ser den inte alls…… 0 poäng. Mirre avslutar sedan på ruta fem, som blivit måååånga hundars fall – en lååång markering över ett fält och uppför en slänt, helt perfekt = 20 p.

Så… hon spikade allt men missade den hon inte alls såg. Hennes serie blev: 20, 19, 18, 0, 20. Ganska hyfsad markör…

Under hösten arbetar hon på en del and- och gåsjakter och utvecklas alltmer mot en färdig och effektiv apportör.

B-prov nkl

Mirre debuterar på jaktprov i Garpenberg i augusti med ett 1:a pris. Sammanfattande kritiken löd: ”En positiv tik som löser alla sina uppgifter på ett mycket bra sätt”

2016

Mirre går enbart som apportör på större och mindre jakter.

2017

Mirre säljs med bibehållen avelsrätt till Hanna Düring och de två bildar ett tight team som både går som apportörer på större och mindre jakter och startar på WT och jaktprov.

Hanna har bara haft Mirre några månader när de startar ökl på WT med 90 poäng och blir 3:e placerade.

B-prov öppenklass

Efter fem månader tillsammans startar de på dubbelprov (B-prov) i öppenklass i Norge och av 45 startande i klassen första dagen blir Mirre Bästa Hund och får 1 HP!

Kritiken löd:  "En meget god jakthund som löser dagens oppgaver med hög grad av effektivitet och i god stil. Stille och pent förd"​

Andra dagen är det 35 startande och Mirre fortsätter övertyga: 1: a pris igen och hon är klar för elitklass.

Kritiken:  " En meget jaktlig hund. Löser alla oppgaver flott. Fint förd."

A-prov kkl

Mirre går ett fint kkl och får ett 1:a pris.

Nu är Mirre klar för elit på både A- och B-prov.

 

2018

Mirre debuterar i elit på WT med 86 poäng och en 4:e placering.

B-prov elitklass

Mirre tar ett 2:a pris

 

2019

Den 2 januari Mirre får sin andra kull med hela 10 valpar. Allt går fint ända fram till valparna är 4 veckor då Mirre får juverinflammation och den oerhörda oturen att drabbas av blodförgiftning. Trots massiva och intensiva insatser på Evidensia klarar inte Mirre kampen ....

Vi är många som sörjer Mirre och som  avslutande ord om en fantastisk hund kommer här Mirres ägare Hanna Dürings ord om henne när den planerade kullen beskrevs här på hemsidan i början av hösten 2018: 

"Mirre kom till oss i maj 2017. Hon är en fantastiskt trevlig hund som fort blev en i flocken och tog våra hjärtan med storm. 

 

Mirre och jag fann varandra snabbt i träningen, hennes förarvekhet passar mig jättebra. Hon är en mjuk tik men är trots det helt orädd. Hon har en tjock päls och går utan besvär in i nässlor och annan eländig vegetation. Hennes styrkor finns i hennes lugn som återfinns i alla situationer, samt hennes stora samarbetsvilja som gör henne till en lättstyrd hund även i heta situationer. Hon är helt ärlig i allt hon gör och visar en stor glädje när hon lyckas. Hon är kanske inte hunden som sliter timtals i tunga kalla vassar men helt klart hunden jag skickat ut på plöjen efter en fasan som gått ner långt bort, lätt påskjuten. 

 

Hösten 2017 tog vi oss igenom ÖKL på B-prov med ett HP, samt fick ett 1:a pris på KKL. Domaren som gav henne HP´t var överförtjust i Mirre och kom efter prisutdelningen fram för att berätta att det var första HP´t han delat ut i ÖKL. Hösten som kommer hoppas jag att vi hinner pröva vingarna i EKL på både A- och B-prov, innan det är dags för löp och valpar. 

 

Mirre är en hund man lätt faller för. Hon möter människor, både nya och välkända, stora som små, med en genuin tillgivenhet och får hon uppmärksamhet tillbaka lägger hon sig ner och njuter av varje klapp hon kan få. Hon är väldigt obekymrad, lugn och trygg. Med andra hundar är hon klanderfri, okända hundar bemöter hon lugnt och vänligt. Hon busar gärna med våra terriers men väljer lika ofta att lugnt titta på eller dela bädd med labradorerna. Hennes inverkan på flocken är härlig.

 

Hon är verkligen en fantastisk hund och vi är glada över hennes roll hos oss. Vi ser mycket fram emot att få följa kommande valpkull!"

”En positiv tik som löser alla sina
uppgifter på ett mycket bra sätt”

Mirres kull

Mirres kullar

Kull 1

"Mirre" fick sin första kull med Carmal's Keen Art "Art" den 15 november 2015.

Kull 2

"Mirre" fick sin andra kull med Castlemans Syrian "Indy" den 2 januari 2019.

bottom of page