top of page

Välkommen till Ringlets Kennel

 

Vårt avelsmål är retrievers som är mentalt sunda med goda jaktliga egenskaper. Hundar som har stor jaktlust, dådkraft och samarbetsvilja.

Ringlets har producerat totalt 91 curlies, däribland fem av Europas åtta jaktchampions (av de tre övriga är två efter Ringletshundar). SSRK:s statistik visar att kenneln har haft flest både startande och prisvinnande curlies på officiella jaktprov i Sverige, detta trots att Ringlets är en liten kennel. Tittar man dessutom på prisvinnande curlies i de högsta klasserna är Ringlets ”outstanding”.


2007 har vi vår sista curlykull och vi ger helt enkelt upp vår curlyavel. I drygt 20 år har vi strävat mot vårt mål dvs. jaktliga bra curlies, men det är nu i det närmsta helt omöjligt att fortsätta en sådan avel. Nästan alla uppfödare siktar enbart på exteriört framgångsrika hundar som kanske kan gå lite viltspår också. Det går inte att få fram jaktligt goda curlies om man står i stort sett ensam. Här krävs att många strävar mot samma mål. Det är med stor sorg vi slutar med vår härliga tiklinje som gett så många goda jaktkamrater.

Den första curlykullen föddes i januari 1991 och trots att vi haft labradorer i många år är det först 2006 som vi tar vår första labbekull.

Numera har vi enbart jaktlabradorer och trivs alldeles förträffligt med det! 

Vi jagar mycket med våra hundar och startar också på A-, B- och C-prov. Att jobba tillsammans med sin hund på jakt är det inget som slår! Men att tävla ger också inspiration och är en krydda i tillvaron!

Vår uppfödning är liten med ca två kullar om året. 

 

Vår filosofi är att ”ärlighet varar längst” och ”ju mer man vet desto bättre!”

 

Därför testas och prövas så många Ringletshundar officiellt där allt registreras hos SKK och visas offentligt – både de bra och de dåliga resultaten!

Ringlets kennel har erhållit både SKK:s Bruksuppfödarepris och SKK:s Bruksavelspris.

”If you can’t beat them – own them”

 

Kerstin Andersson arbetar som programansvarig vid Hundsportgymnasiet vid ForshagaAkademin där hon även undervisar i några hundrelaterade kurser. Hon har tidigare bedrivit kursverksamhet (häst & hund) på heltid i eget företag och for då land och rike runt som kursledare/instruktör.

Kerstin är tidigare ledamot i SKK's Avelskommitté.


Bengt Gustafsson är numera pensionerad, och ägnar sin tid åt egen hundträning, jakter, jaktprov, SSRK uppdrag (nu som ordförande i SSRK/Värmland) och är också B-provsdomare (retriever).

Kerstin

Läs om vårt avelsarbete i tidningen Hundsport

bottom of page