top of page

Välkommen till Ringlets Kennel

 

Vårt avelsmål är retrievers som är mentalt sunda med goda jaktliga egenskaper. Hundar som har stor jaktlust, dådkraft och samarbetsvilja.

Ringlets har producerat totalt 91 curlies, däribland fem av Europas åtta jaktchampions (av de tre övriga är två efter Ringletshundar). SSRK:s statistik visar att kenneln har haft flest både startande och prisvinnande curlies på officiella jaktprov i Sverige, detta trots att Ringlets är en liten kennel. Tittar man dessutom på prisvinnande curlies i de högsta klasserna är Ringlets ”outstanding”.

Den första curlykullen föddes i januari 1991 och trots att vi haft labradorer i många år är det först 2006 som vi tar vår första labbekull.

Numera har vi enbart jaktlabradorer och trivs alldeles förträffligt med det! 

Vi jagar mycket med våra hundar och startar också på A-, B- och C-prov. Att jobba tillsammans med sin hund på jakt är det inget som slår! Men att tävla ger också inspiration och är en krydda i tillvaron!

Vår uppfödning är liten med ca två kullar om året. 

 

Vår filosofi är att ”ärlighet varar längst” och ”ju mer man vet desto bättre!”

 

Därför testas och prövas så många Ringletshundar officiellt där allt registreras hos SKK och visas offentligt – både de bra och de dåliga resultaten!

Ringlets kennel har erhållit både SKK:s Bruksuppfödarepris och SKK:s Bruksavelspris.

”If you can’t beat them – own them”

 

Kerstin Andersson arbetar som programansvarig vid Hundsportgymnasiet vid ForshagaAkademin där hon även undervisar i några hundrelaterade kurser. Hon har tidigare bedrivit kursverksamhet (häst & hund) på heltid i eget företag och for då land och rike runt som kursledare/instruktör.

Kerstin är tidigare ledamot i SKK's Avelskommitté.


Bengt Gustafsson är numera pensionerad, och ägnar sin tid åt egen hundträning, jakter och jaktprov. Han är också sedan många år B-provsdomare (retriever) men har nu avslutat det och dömer enbart  WT.  

Kerstin

Lyssna på oss i Hundsportpodden

Vad bör man titta på vid val av föräldradjur med hänsyn till urvalet av goda egenskaper för arbete? Hur kan man ta tillvara på styrkorna hos en arbetande ras som tränas mot jakt eller hundsport, och vilka fallgropar finns för den ambitiösa hundtränaren som letar efter en kompis för träning och tävling?

Kerstin Andersson återkommer för att prata om träning av den unga, arbetsavlade hunden och fällor som kan undvikas om vi känner till dem. Hög arbetslust och stor samarbetsvilja gör många raser populära, men vad händer om vi blir allt för ambitiösa under de första månaderna?

Läs om vårt avelsarbete i tidningen Hundsport

bottom of page