top of page

SUCH Ringlets Vindil, ”Iris”

 

Född: 2002
e. Racycurls I Feel Fine
u. MULTICh Ringlets Vanquishing Gale

Fodervärd och senare ägare: Eva-Lena Asplund, Munkfors

Som fodertik fick hon förtroendet att föra sina goda gener vidare hos oss här på Ringlets. 2006 hade hon en kull som vi är mycket nöjda med, och efter det övergick hon i Eva-Lenas ägo.

Utställning

På Curlyträffens officiella utställning i augusti – 04 med över 60 anmälda curlies tar Iris cert, blir Bästa Tik och BIM.

I juni -05 tar hon sitt andra cert och blir BIR.

Iris belönas med sitt tredje cert, och blir BIR, i augusti. Därmed är hon Svensk Utställningschampion.

Jaktprov

Iris tar ett 1:a pris i nkl på jaktprovet i Sunne i slutet av september -06 och följer upp det med ett 2:a pris i ökl i augusti -07.

I juli -08 tar Iris ett 1:a pris i öppenklass och följer upp det någon månad senare med ytterligare en 1:a och är klar för elit.

Senare startar Iris i elitklass och tar ett 3:e pris.

Iris kull

Iris kull

Iris första kull föddes 2006 efter den Nya Zeeländska importhanen ”Nui”, Toakaha Wairua Pakari Nui, en ung hane som besitter alla de goda egenskaper en retriever ska ha. Han är en otroligt arbetsvillig hund som ALDRIG ger upp och han har ett härligt självförtroende. Han är mycket social och positiv och tycker ALLT är kul, särskilt arbete. Nui kommer från samma Nya Zeeländska linjer som tidigare gett våra så framgångsrika och duktiga apportörer bl.a. våra tre senaste Jaktchampions Niki, Willi och Tarras.

bottom of page