top of page

SEJ(J)CH Ringlets Emmet, ”Emmet”

 

Född: 2010

e. SEJCH Hillus Drake
u. SEJ(j)CH Justlike Queen Elisabeth

2011

Emmet gjorde en strålande insats på Unghundsderbyt i juni då hon var 15 månader. Efter dagens fem stationer låg hon 2:a med 93 poäng av 100. Över 100 hundar startade och de sju bästa togs ut till final – Emmet var med. Kanske spelade vinden Emmet ett spratt, kanske märkes hennes orutin och unga ålder, kanske var hon lite sliten efter en hel dag i hetluften…. hon missade finalmarkeringen. Emmet slutade på en fantastisk 5:e plats!

2012

I maj vinner Emmet ökl WT med 91 p.

I augusti debuterar Emmet på jaktprov med ett 1:a pris och Bästa Hund. Sammanfattande kritiken löd: ”En tik med utmärkt balans mellan bra förljsamhet och fint självständigt arbete. Fin apporteringslust och bra vattenarbete.”

Under hösten jobbar Emmet mycket bra på jakterna och när hon i oktober går KKL är det en klok och effektiv hund som blir godkänd.

2013

I maj vinner Emmet ökl WT med 95 poäng.

I augusti debuterar Emmet i ökl B-prov med ett 1:a pris.

Ett par veckor senare startar hon för andra gången i öppenklass och inhåvar sin andra raka 1:a och är klar för elit!

I augusti debuterar hon i elitklass på WT och får 82 poäng.

I oktober debuterar hon på A-prov (elit) och är med enda till slutet då det återstår tre hundar. En markering som hon inte såg utan jag fick dirigera henne på gjorde att hon slutade på en tredjeplats med ett 2:a pris. En ganska hyfsad debut!

Ett par veckor senare på A-provet i Uppsala är det hårt om segern mellan Emmet och en annan hund. Till sist väljer domarna att sätta Emmet som 2:a med båda hundarna på ett 1:a pris. Duktiga Emmet! 

2014

I maj placerar sig Emmet på en finfin femteplats bland ca 80 startande elithundar på Eukanuba Competition.

Emmet debuterar i elitklass på B-prov (på Ransjöprovet) med ett 1:a pris ena dagen och ett 2:a pris dagen efter. Sammanfattande kritiken för 1:an löd: ”En mycket tilltalande tik som genomför dagens prov på ett synnerligen övertygande sätt. Hela tiden i fint samarbete med sin förare.”

2015

Emmet jobbar på jakter, men startar också på B-provet i Garpenberg i augusti och tar sin andra 1:a i elit där hon också blir bästa hund. Kritiken: ”En tik som disponerar sin energi på ett utmärkt sätt och genomför prövningen föredömligt.”

I september tar Emmet sin tredje 1:a och blir Svensk Jaktchampion! Emmet var enda hund med ett 1:a pris, så hur svårt provet var kan man ju få en vink om… Kritiken: ”En väl genomarbetad tik som löser provets samtliga delar på ett utmärkt sätt. Väl förd!”

Domare Anki Anderssons avslutande ord på den muntliga kritiken passar verkligen på Emmet: ”Hon är inte världens snabbaste och flashigaste hund, men jag har sällan sett en så effektiv hund!”

2016

Retrievermästerskapet 2016 startar 24 hundar och Emmet går, tillsammans med sex andra, vidare från lördagens tävling till söndagens final. När allt är slut är Emmet 5:a! 

Efter RM startar aldrig Emmet mer på prov men jobbar som effektiv apportör på jakterna resten av livet.

Den 22 augusti 2022 kom då den där dagen... då Emmet lämnade oss. 

I 12,5 år har vi levt tillsammans, jagat, tränat, tävlat, startat på prov, och hon har varit min ärligaste, tappraste lagkamrat som alltid gett allt i alla lägen. Men framförallt har hon varit den snällaste, tryggaste och mest älskvärda familjemedlem man kan ha.

I kväll jagar Emmet med stark och frisk kropp i den världen där det alltid är slutet av augusti, vattnen och vindarna är ljumma och änderna flyger, och kanske... hon vänder sig om och tittar efter mig... 

En tik som disponerar sin energi
på ett utmärkt sätt och genomför prövningen föredömligt

bottom of page