top of page

Ringlets Mace, ”Mace”

 

Född: november 2016
e. SE J(A)CH Söders Broadwalk
u. SEJ(J)CH Ringlets Hazel

Mace är en tik som är helt social mot både hundar och människor. Hon är snäll mot allt och alla, och en riktig kelgris av högsta rang (sitta i knäet är bäst).
Hon har stor jaktlust och driv, men har en förighet som gör att hon ändå är lättstyrd. Mycket bra markör. Helt tyst och lugn i passivitet, och hon är verkligen "kall" i huvudet i alla situationer, även de mest intensiva och stressande.
Om man inte känner Mace kan man tänka när man ser henne sitta lugnt "tillbakalutad" t.ex. under intensiv skottlossning och fallande fåglar, att den hunden kan väl inte göra ett effektivt jobb? Vänta bara ... när Mace sedan skickas har hon fullt fokus och är snabb och stark med ett sjujävla tryck! 

 

2018 startar MaceUnghundsDerbyt i Småland. Hon går bra.... på de fyra första stationerna spikar hon alla markeringar och får serien: 18, 20, 20, 20. Sedan kommer den sista stationen.....som hon missar och behöver styras till... 9 poäng. Totalt 87 poäng. Där rök finalplatsen...

Jakter:

Under hösten 2018 debuterar Mace i sitt arbete som apportör på stora andjakter, ett jobb hon sedan fortsätter med varje säsong.

C-prov WT:

I juli 2019 startar Mace I nkl på SSRK/Dalarnas stora WT i Älgparken. Hon spikar alla fem markeringarna men är lite väl het på en station  och får serien 19, 12, 20, 20, 19 = 90 poäng och hon blir fyra av 65 startande hundar.

B-prov:

I september 2020 debuterar Mace i nkl med ett fint 2:a pris. 

Mace bor som fodertik hos Ulrika Jonasson.

”Hon har stor jaktlust och driv, men har en förighet som gör att hon ändå är lättstyrd.”

bottom of page