top of page

Jakter och jaktprov

Nu är vi inne i jaktsäsongen och många av oss apporterar på större och mindre jakter. Dessutom startar många på olika typer av retrieverjaktprov.

Oftast blir det resultat från prov som kommer här på hemsidan, men alla våra hundar som jobbar på jakterna är värda en stor eloge!

Mirre, Drumindoney Girl, bor numera hos Hanna Düring då vi sålt Mirre med bibehållen avelsrätt.

Igår fick jag ett meddelande från Hanna: "Igår va Mirre och jag på första jakten ihop! Hon är väldigt behaglig! Stencool vid sidan och bra fart ut, letar noggrant och håller sig kvar efter den fågeln trots att det skjuts mer runt omkring henne! Lika lydig som på träning!!!"

Då blir man alldeles varm om hjärtat.....

Dagen efter startade Mirre och Hanna för första gången på WT och gick rakt in i öppenklass. Rätt bra debut.... : 15, 20, 20, 17, 18 = 90 poäng! Det blev en fin 3:e plats.

Stort grattis, Hanna och Mirre!

Nemo, Ringlets Ice, och Unne Larsson debuterade på B-prov med ett fint 2:a pris. Sammanfattande kritiken löd: "En kraftfullt arbetande hane med stora förtjänster i det självständiga arbetet. Skolad i apporteringen och i samarbetet med föraren. Bristen på koncentration i markeringsförmågan sätter dagens pris."

Grattis Unne och Nemo!

Acca, Carmal's Heroine Vanilla, och Bengt startade på Garpenbergs elitprov i går och en olydig hund på vattendirigeringen gav ett 2:a pris. Hmm.... nåja, många goda kvaliteter har Acca i alla fall: "En trevlig viltfinnare som är en mycket god markör."

    Se inlägg om:
    bottom of page