top of page

UnghundsDerbyt 2016


Finalapporten för Tjabo och Tina

Finalapporten för Tjabo och Tina.

Då är 2016 års UnghundsDerby över och vilket arrangemang det var! Toppen!

Vi var ett gäng som startade från våra två kullar som nu är 19 resp. 16 månader: Lingon x Silas och Nike x Brasse. Det var över 200 hundar anmälda och en del rutor var rejäla utmaningar där det blev många nollor under dagen. Våra unga hundar gick riktigt bra! Inga ljud, fina munnar, rejäl jaktlust, samarbetar gärna med sina förare, ja…. riktigt, riktigt fina!

Vi är så stolta över hundarna och så tacksamma att de hamnat hos människor med kunskap, ödmjukhet och klokhet.

Tjabo, Ringlets Inglorius

Bäst gick det för Tjabo, Ringlets Inglorius, med Tina Cederholm som efter dagens stationer var bland de åtta hundar (av nästan 200!) som gick till final. Tjabo och Tina gjorde en fin insats där och slutade på en fantastisk sjundeplats!

Aska, Ringlets Ivory och Susanne Böhn

Aska, Ringlets Ivory, med Susanne Böhn, stod för en rakt igenom jämn och stark insats och var första hund (nr 9) utanför final (liiiite surt….. ) Den här tiken har allt under kontroll!

Sheldon, Ringlets Jaguar och Andreas Ludvigsson

Sheldon, Ringlets Jaguar, med Andreas Ludvigsson, missade en station (han såg inte dummyn) men gick som tåget på övriga fyra. Den här hanen kan bli riktigt bra…

Jive, Ringlets Irwin och Ulrika Jonasson

Jive, Ringlets Irwin, med Ulrika Jonasson, jobbade starkt, koncentrerat och väldigt bra på alla stationer, men….. gick någon hundradels sekund innan Ullis kommando på två stationer och då blir det nollor där. Men vilken härlig hund!

Trixie, Ringlets Instrumental och Tina Rudén

Trixie, Ringlets Instrumental, med Tina Rudén, gjorde en bra insats och tro mig…. här har vi en riktigt bra jakthund som kommer att visa framtassarna!

Gulan, Ringlets Jewel ooch Bengt Gustafsson

Gulan, Ringlets Jewel, med Bengt Gustafsson, missade helt en apport som hon inte såg plus övermarkerade på en ruta. Men härlig jaktlust, fokus och skön samarbetsvilja har den lilla juvelen!

Chase, Ringlets Ironman och Brit Haarklo Mathiesen

Chase, Ringlets Ironman, med Brit Haarklo Mathiesen, visade att han har alla egenskaper en bra apportör ska ha, men orutin och ungdomlig entusiasm gjorde att poängen inte blev så höga. Härlig inställning till arbete har han!

    Se inlägg om:
    bottom of page