top of page

Lite av varje…..


Domarens pris Soot & Nike

Domarens val Ossi

Det händer lite saker under sommaren, men antingen har jag varit extremt uppbokad på olika aktiviteter, eller så har jag semester och är bara lat… 😉 Så här kommer några rader om vad som hänt sedan sist.

Camilla med Nike, Jocke med Burton, Martin med Soot och Andreas med Ossi begav sig av på Four Friends Trial för ett tag sedan. Ett stort WT i Bergslagen. Nike lyckades bäst och håvade in hela 90 poäng. Snyggt!

Det roligaste var att varje domare skulle utse sin bästa hund i de tre klasserna nkl, ökl och ekl. Dag 1 gick nkl och ökl och BG Landin utsåg Nike i nkl och Soot i ökl till sin bästa hund!

Dag nr 2 var det elit och då utsåg BG Landin Ossi till sin bästa hund! Dessutom blev Ossi bästa hund för ytterligare en domare!

 

Förra veckan på torsdag och fredag var vi nere hos Birgitta Staflund – Wiberg och gick kurs för Roger Phillips och Simon Hansell. Jag gick med Emmet och det var flera värmlänningar med: Cathrine, Bolly, Kicki och Ingela som gick med hund. ”Vi” som åkte ner och bodde tillsammans var jag och Bengt, Johanna och Niclas och Sandra och Ulli. Alla de gick utan hund på kursen.

Mycket givande kurs! Många kloka tankar och insikter! TACK!

Emmet satte nästan inte en tass fel under två dagar och Simon påpekade flera gånger hur felfritt hon löste alla uppgifter. Duktiga Emmet!

 

Direkt efter kursen åkte vi vidare till Göteborg och det stora WT ”Apportera för livet mot cancer”. På lördagen var det lagtävling (elit) där jag och Emmet, Sandra och Hardy och Johanna och Sippa bildade ett lag. Emmet var ganska trött efter två dagars intensiv kurs. Hon gjorde sitt bästa men var inte helt på topp. Hardy gick som tåget och Sippa jobbade allt bättre för varje station. Summa summarum blev att vi slutade som 6:a av 22 lag och Hardy var bara 4 poäng efter dagens ”Top Dog”!

På söndagen gick den individuella tävlingen. Tyvärr skadade sig Hardy under lagtävlingen och ströks på söndagen, vilket jag också gjorde med Emmet. Att köra svåra och tuffa stationer kräver en hund i toppskick. Hardy skadad och Emmet ganska sliten…. nej, de fick vila istället.

Bengt startade Acca i ökl och Johanna och Sippa körde elit.

Acca håvade in höga poäng men nollade en station och då är man borta……

Sippa gick som tåget och låg riktigt bra till, men… så händer det där som inte får hända….. hon går ut på en svår markering och får helt enkelt inte med sig den hem, trots intensivt och idogt letande. Och… en nolla förstör allt.

Men vilka härliga hundar vi har!!

    Se inlägg om:
    bottom of page