top of page

WT PAW of Sweden, Gagnef


Så var den tävlingen över och vi såg många riktigt fina arbeten av våra ekipage!

Vi var ett gäng Ringletsare som bodde på Johannas gård i Snöbyn och som alltid hade vi en så trevlig helg tillsammans!

Under lördagen visade framförallt de unga bröderna Sniper, Walle och Burton (ur kullen Mixa x Fionn) framfötterna rejält i nkl. De markerade som gudar och levererade den ena toppoängen efter den andra. Vad sägs om Snipers svit: 20, 20, 19, 20 och så den förargliga 0:an…. eller Burtons 10, 19, 20, 20, 20 eller Walles 19, 20, 20, 18, 17 vilket gjorde att han och Helen ledde klassen med 94 poäng efter lördagen. Vilka hundar, och vilka coola förare, Helen, Jocke och Ulli!

Våra elithundar Emmet, Sippa och Tuwa gick bra men med några ganska rejäla missar. Det var inga enkla uppgifter och det vi missade var när hundarna inte såg markeringar pga bruna dummies mot mörk bakgrund….. När det dessutom kom en rejäl regnskur under söndagens sista station så såg varken vi eller hundarna något alls när markeringarna gick….

Under söndagen hade bröderna några fjantiga missar… vad exakt det var ska vi inte berätta här… tror inte förarna vill erkänna vad de gjorde *fniss*

Burton slutade på en finfin femte plats och var första hund utanför final (fyra till final alltså)!

Lilla halvsyrran Nike 1,5 år, kämpade glatt på i två dagar. Hon såg heller inte alla markeringar och hennes orutin lyste igenom ibland, men hon gav sig glatt iväg ändå och jobbade intensivt. Vilken härlig attityd!

Tuwa och Emmet gick bättre under söndagen och Emmet var bl.a. enda elithunden med 20 poäng på en rejält lång dirigering över ett fält, ner i en svacka (där hunden försvann), upp på fält igen och så uppför brant backe i gles skog upp till toppen där apporten låg. Jisses, jag blev alldeles varm i hjärtat när lilla Emmet bara drog iväg på en spikrak linje hela vägen ut!!

Tuwa slutade på tredje plats på söndagen och totalt femma (första hund utanför final….)

Emmet blev totalt sjua.

Så…. en härlig helg var till ända och vi var så nöjda med våra hundar!!

    Se inlägg om:
    bottom of page