Valpar - vi har två kullar planerade!

Ringlets Mace ”Mace” och Annaloughan Ace "Sam"


Mace har fått en fin kull 22 januari.  Alla valpar är placerade.

Preliminärt kullindex HD 110  ED 106

Sam är en hane vi ser mycket fram emot att få använda. Han är balanserad och trevlig både i vardagen och i arbete, och har verkligen de egenskaper vi vill ha hos våra retrievers.

Hans avkommor visar samma goda egenskaper och vi hoppas på en fin kull efter honom och Mace.

 

Så här skriver Sams ägare Tina Örnjäger om sin hund: 
 

"Sam kom till mig från Nordirland som 1,5-åring och han smälte in i flocken med fyra hanar utan problem. Han blev snabbt familjens kelgris, och barnbarnen mötte han med nyfikenhet och blev en kär vän till dem.

 

Sam är en stabil och orädd hane med stor arbetslust. Som tränings- och jaktkompis är han helt underbar att ha vid sin sida, och när man ger honom en uppgift tar han sig an den med stor entusiasm. Han är en lättförd, stark och uthållig jakthund som arbetar med stor entusiasm i alla terränger och älskar att jobba i vatten. Vid markeringar är han uppmärksam och har en fin förmåga att bedöma avstånd, går ner i tempo i rätt område, hittar snabbt och självständigt, men har samtidigt inga problem att ta hjälpen om jag går in och vill hjälpa till.


Sam har en 1:a i nkl på B-prov, och efter det har vi ett flertal gånger försökt komma med på ett kkl men tyvärr blivit bortlottade.


I Swedish Gundog League, SGL, har vi startat på WT och Field Trial och placerat oss bra vid flera tillfällen.

Jag känner mej lyckligt lottad att ha äran att få träna och jaga med denna underbara hund."
 

Mace, för mer info om henne – se hennes egen sida här >>>

Sam
Mace

Ringlets Kite ”Katti” och Ringlets Lad ”Krut”

Katti är dräktig och vi ser fram emot en kull vecka 12.

Preliminärt kullindex HD 108 ED 102

Krut är en hane vi känner väl och har sett på träningar, jakter och i vardagen. Han kommer ur en kull där vi ser samma goda egenskaper hos syskonen med en framförallt mycket stabil och trygg mentalitet kombinerad med stor följsamhet och vilja till samarbete, samt en riktigt rejäl jaktlust. Helt enkelt väldigt balanserade hundar.

 

Så här beskriver ägare Fredrik Flod sin Krut, och vi håller med:

 

Krut är en hane med stor jaktlust och mycket fart. En hund som alltid har näsan på, vilket gör honom till en god viltfinnare. Han är en ödmjuk, följsam och lyhörd hund som arbetar med stor glädje och stil.


När det kommer till det jaktliga så är Krut en riktig slitvarg och han skulle aldrig ge upp. En annan av Kruts styrkor är att när han skickas på linje så går han rakt ut oavsett markvegetation och terrängförhållanden.

 

Han är stabil och språksäker mot andra hundar, och lever i flock med både tikar och hanar. I vardagen är Krut en hund som man knappt märker av. Inomhus ligger han mest i sin korg och sover. Om han inte får ligga i soffan, för då njuter han i fulla drag. På våra vardagspromenader i stan så är han hunden man glömmer bort att han är med, för att sträcka kopplet existerar inte i hans värld.

 

Han har en 1 i NKL på sin första och enda start på B-prov.

Krut
Krut
Ringlets Lad, ”Krut”
Katti

Katti, för mer info om henne – se hennes egen sida här >>>

© 2020 av Ringlets Kennel

  • Google Places - White Circle
  • Facebook - White Circle
Katti