Valpar - vi har två kullar planerade!

Ringlets Mace ”Mace” och Annaloughan Ace "Sam"


Mace beräknas löpa i oktober.

Preliminärt kullindex HD 109  ED 106

Sam är en hane vi ser mycket fram emot att få använda. Han är balanserad och trevlig både i vardagen och i arbete, och har verkligen de egenskaper vi vill ha hos våra retrievers.

Hans avkommor visar samma goda egenskaper och vi hoppas på en fin kull efter honom och Mace.

 

Så här skriver Sams ägare Tina Örnjäger om sin hund: 
 

"Sam kom till mig från Nordirland som 1,5-åring och han smälte in i flocken med fyra hanar utan problem. Han blev snabbt familjens kelgris, och barnbarnen mötte han med nyfikenhet och blev en kär vän till dem.

 

Sam är en stabil och orädd hane med stor arbetslust. Som tränings- och jaktkompis är han helt underbar att ha vid sin sida, och när man ger honom en uppgift tar han sig an den med stor entusiasm. Han är en lättförd, stark och uthållig jakthund som arbetar med stor entusiasm i alla terränger och älskar att jobba i vatten. Vid markeringar är han uppmärksam och har en fin förmåga att bedöma avstånd, går ner i tempo i rätt område, hittar snabbt och självständigt, men har samtidigt inga problem att ta hjälpen om jag går in och vill hjälpa till.


Sam har en 1:a i nkl på B-prov, och efter det har vi ett flertal gånger försökt komma med på ett kkl men tyvärr blivit bortlottade.


I Swedish Gundog League, SGL, har vi startat på WT och Field Trial och placerat oss bra vid flera tillfällen.

Jag känner mej lyckligt lottad att ha äran att få träna och jaga med denna underbara hund."
 

Mace, för mer info om henne – se hennes egen sida här >>>

Sam
Mace

Ringlets Kite ”Katti” och Abergowans Conner ”Jake”


Katti beräknas löpa i december.

Preliminärt kullindex HD 107  ED 105

Jake är en hanhund som har de egenskaper vi vill se hos en riktigt bra retriever, både som apportör och i vardagen. En balanserad, snäll, social hane med förmågan att jobba intensivt, noga och fokuserat i olika jaktliga situationer. Tyst, lugn vid sidan för att sedan gå fina raka linjer i full fart, tight och noggrant närsök vid nedslagsplatsen, uppmärksam och fokuserad på markeringar och det som händer runtomkring. Hela tiden i balans.

 

Vi har också sett en del av hans avkommor och hittar just de egenskaper vi eftersträvar även hos dem.

 

Jakes ägare Camilla Bladin Johansson skriver så här om honom:

”Jake är en härlig, trevlig, vänlig, stabil och välbalanserad hund. Otrolig lyhörd och naturligtvis tyst och lugn i all väntan. Han är mycket stilfull och noggrann i sitt arbete. Jake används också mycket på jakter som apportör.”

 

Jake har startat på Swedish Gundog Leagues, SGL, prov och har där varit mycket framgångsrik och bl.a. blivit 1 vinnare på Field Trial Novice Stake och 1 vinnare Field Trial 2 dagar Open Stake.

Katti, för mer info om henne – se hennes egen sida här >>>

Jake
Katti

© 2020 av Ringlets Kennel

  • Google Places - White Circle
  • Facebook - White Circle
Jake