top of page

Ännu fler jaktprovsresultat...


Tre duktiga ekipage som startade elitklass på Ärlaprovet i igår.

I mitten Penny, Ringlets Heron, och Lars Finne som fick ett 1:a pris. Domarens sammanfattande kritik löd: "En trevligt arbetande tik som uppvisar de egenskaper vi vill se hos en retriever. Genomför provets alla uppgifter på ett föredömligt sätt. Trevligt förd."

T.v. Lingon, Ringlets Goldeneye och Mari Nälsén som fick ett 2:a pris med kritiken: "En tik som visar bra egenskaper, då främst i markeringsarbetet. Stök vid dirigeringarna gör att högsta pris inte kan utdelas."

T.h. Soya, Ringlets Hazel och Cecilia Ludvigsson som också fick ett 2:a pris. Kritiken löd: "En tik som besitter många goda retrieveregenskaper. God balans mellan följsamhet och självständighet. Utmärkt markeringsarbete. Effektivt sökarbete. Fin i sina apporteringar. Brister i sitt dirigeringsarbete på vattnet."

Cissi och Soya har redan två elitettor, vilket Lars och Penny nu också har. Mari och Lingon har en elitetta tidigare. Så alla är på väg mot målet med tre 1:a pris i elitklass plus godkänt praktiskt jaktprov för att kunna kvittera ut jaktchampionaten. Snyggt jobbat både hundar och förare!

    Se inlägg om:
    bottom of page