top of page

En hel del resultat från jaktprov

Nu har provsäsongen dragit igång ordentligt och flera RIngletshundar har varit i elden.

Vi börjar med nybörjarklass där tre hundar kammade hem sina 1:a pris:

Attis, Ringlets Javelin, debuterade på bästa sätt och tillsammans med Camilla Högdahl Bergström tog han ett solklart 1:a pris.

Sammanfattande kritik: "En trevlig hane som genomför dagens på prov på ett tilltalande sätt. En liten skönhets fläck förtar inte helheten och intrycket av en bra apportör."

Krut, Ringlets Lad, och Fredrik Flod, debuterade på prov och sopade hem ett 1:a pris med den sammanfattande kritiken: "En hund som arbetar i ett rasande tempo och synnerligen effektivt. Får hela provet att se enkelt ut. Mycket väl förd."

Gojan, Ringlets Invincible, och Mari Nälsén, fick också ett 1:a pris: " En tik som idag visar många fina retrieveregenskaper. Är i gott samarbete och gör ett fint markeringsarbete. Börjar söker bra men mattas mot slutet. Påverkar dock inte helheten."

Sedan blev det öppen- och elitklass:

Aska, Ringlets Ivory, och Susanne Böhn, debuterade i öppenklass med den äran: 1:a pris. " En mycket effektiv tik i god balans mellan självständighet och följsamhet. En bra jakthund."

Burton, Ringlets Grouse, och Joakim Bergström startade elitklass och en omständlig vattendirigering gav ett 2:a pris. Men ett riktigt bra jobb gjorde Burton: " En kraftfull hund som idag gör ett fantastiskt bra sökarbete samt markeringsjobb..."

Penny, Ringlets Heron, och Lars Finne kopierade nästan Burtons och Jockes jobb i elit vilket också gav ett 2:a pris: " En tik som idag visar goda retrieveregenskaper. Gör ett fantastiskt sökarbete..."

Lars och Jocke vägrade att ta bilder för hemsidan..... surisarna..... ;-) Ha, ha, ha!! Men jäkligt bra arbetshundar har de! :-D

Grattis till er alla!

    Se inlägg om:
    bottom of page