top of page

Acca 1:a pris i elit och Soya klar för elit


Acca, Carmal's Heroine Vanilla, tog ett 1:a pris i elitklass i helgen. Så här skrev domaren i den sammanfattande kritiken:

"En tik som gör ett synnerligen övertygande arbete. Effektiv i provets alla delar."

Ja, Acca är en starkt arbetande hund på alla jakter, och det visar hon även här.

Gulan, Ringlets Jewel, debuterade i nkl och fick ett 2:a pris. Hon gjorde ett rakt igenom bra arbete, bortsett från något hon aldrig någonsin gjort på vatten: springer ner till strandkanten (landtunga ut, myrmark) och stannar och tittar ut .... och bara står där. Bengt får i henne med en del hjälp. Gulan som älskar vatten och är som en fisk i sitt rätta element. Hon visar sin härliga vattenpassion under provet genom att dels frimodigt slänga sig i på nästa vattenmarkering, och på söket spontant simma ut och leta även i det angränsande vattnet. Unghundar..... ;-)

Så här skrev domaren:

"En trevligt arbetande tik som är en utmärkt viltfinnare. Hon har en positiv attityd och försöker göra sitt bästa. Belastas idag något av en mycket tveksam vattenigång."

Soya, Ringlets Hazel, tog sin andra raka 1:a i öppenklass och är nu klar för elit.

Domaren skrev:

" Mycket väl genomarbetad tik, snabb och effektiv på land så väl som vatten. Mogen för större och svårare uppgifter. Mycket väl förd, tyst och fint".

    Se inlägg om:
    bottom of page