top of page

Ännu mer resultat och annat…


I lördags startade vi tre hundar på provet i Garpenberg och det gick rätt bra…. ;-):

Emmet tog sin andra 1:a i elit och blev klassens bästa hund. Kritiken: ”En tik som disponerar sin energi på ett utmärkt sätt och genomför prövningen föredömligt.” Det var ett ganska omfattande prov med rejäla avstånd och tungt underlag där framförallt söket fick hundarna att krokna och sluta jobba effektivt. Emmet, den lilla arbetshästen ;-), höll bra och konstant fart genom hela provet med en effektiv näsa, bra markeringar och dessutom lydig. Då blir det effektivt. Härliga Emmet, ”the flying meatball”!

Acca debuterade i elit och tog ett fint 2:a pris. Tycker att sammanfattande kritiken säger exakt så som det var: ”En tik med utmärkta sökegenskaper och god dirigerbarhet. Stör sig själv i markeringsarbetet genom sina val.” Hon väljer ofta att ta den först kastade först och lyckades här ”blanda bort” sig när hon egentligen hade koll på båda markeringarna. Härlig hund att se!

Mirre gjorde sin debut på B-prov och fick ett 1:a pris. Kritiken löd: ”En positiv tik som löser alla sina uppgifter på ett mycket bra sätt.” Mirre är ju en naturlig apportör i alla delar – allt från att leta noga och effektivt, stor jaktlust, spontan apportering på allt vilt till följsamhet och lyhördhet.

 

Det värmer så klart ett uppfödarhjärta när fina resultat från jaktprov ramlar in. Men att få telefonsamtal från supernöjda valpköpare som använder sina hundar på jakt är inte mindre värt! Eva Wiklund som är vår vän och valpköpare sedan nästan 20 år ringde häromdagen och var lyrisk. Hennes unga och helt orutinerade Ina, Ringlets Grebe, hade varit tvungen att gå in som ordinarie apportör på den stora godsjakten, och som hon hade gått! Hur kan en hund som ”inte kan”… göra allt så rätt?! Jaga oförtröttligt i vassarna, gå ut gång på gång och leta skammade änder… ja. bara leverera! Härligt!

 

Lars Böhn jagar gås med sin Tyson, Ringlets Eagle, och Lars är ingen man av överord och beröm… men Tyson gör så rätt och är extra effektiv på skammade kanadagäss så Lars utlåtande är att Tyson är suverän!! Det ni….

    Se inlägg om:
    bottom of page