top of page

Sippa ny Jaktchampion och flera härliga resultat!


Foto: Monica Thoresson

Ibland är det flyt…. Under helgen startade några Ringletshundar på jaktprov och så var det andjaktspremiär för några.

Sippa, SEJ(J)CH Ringlets Fawn, tog enkelt sin sista elitetta och blev Svensk Jaktchampion på B-prov!

Sippa gjorde dagens bästa vattenmarkeringar och vattendirigering, som alltid klokt och effektivt förd av Johanna Nyberg, och domare Reine Hansson skrev som sammanfattande kritik: ”En tik som genomför provets alla delar på ett tilltalande sätt. En svacka i sökets slutskede drar ej ner ett i övrigt välförtjänt pris. Väl förd!” (Det var extremt varmt och blev allt värre ju längre dagen led. Sippa startade på slutet.)

Supergrattis till Sippa och Johanna! Vilket team! Och när man vet vilken effektiv jakthund Sippa är på alla typer av fågeljakter så är titeln sååå rätt!

 

Burton, Ringlets Grouse, och Jocke Bergström debuterade i ökl med den äran: två starter (lördag och söndag) och…. 1:a pris båda dagarna! Välkommen i elitklass!

Kritiken första dagen: ”En kraftfullt arbetande hane som genomför dagens prov på ett tilltalande sätt. Gör ett utmärkt arbete i provets alla moment.”

Kritiken andra dagen: ”En hund som utför provet på ett övertygande sätt och visar effektivitet och följsamhet.”

Så himla bra!! Grattis!!

 

Penny, Ringlets Heron, och Lars Finne, tog enkelt sin andra raka 1:a i ökl! Välkommen i elitklass!

Kritiken löd: ”En tik som utför ett övertygande arbete. Är effektiv i nästan alla moment och när föraren behöver hjälpa tiken vid ett par markeringar visar hon stor följsamhet.”

Vad bra ni är!! Grattis!

    Se inlägg om:
    bottom of page