top of page

Mirre på UnghundsDerbyt!

Då var UnghundsDerbyt över för denna gången. Det var SSRK/Västra som arrangerade i vackra Hishult i närheten av Halmstad och de gjorde det med bravur. 225 (!) unghundar var anmälda, och startande (efter strykningar) nästan 200. Rekord!

Stationerna var utmanande där arrangörerna utnyttjat terrängen på ett klurigt sätt vilket gjorde att hundarna var tvungna att vara fokuserade och våga ta sig an hinder av olika slag. Bra SSRK/Västra!

Mirre gick som tåget. Trots massor av hundar, skott och helt nya situationer och marker var hon helt cool och lugn och med fullt fokus hela dagen. Hon fixade markeringar med svårigheter hon egentligen aldrig gjort tidigare, men som hon gjorde det!

Mirre spikade varenda markering och hade definitivt varit i final om inte….. hon helt missat ett kast… hon såg det inte. Man gick fot snett (och halvt bort) från det område där skytt och kastare stod och när skottet gick stannade man och hunden skulle se kastet. Det gjorde inte Mirre …. hon tittade lite för mycket åt ena sidan (fel sida) och såg inte alls den bruna dummyn som kastades. Orutin och otur helt enkelt.

Hennes fina serie blev 20, 19, 18, 0, 20.

Vilken markör och vilken mentalt härlig och balanserad hund hon är!

    Se inlägg om:
    bottom of page