top of page

Kullträff för valparna efter Lingon x Silas

Då har valparna hunnit blir drygt 5 månader och det en fröjd att se dem! Sju av tio valpar med sina ägare samlades hos oss i lördags för en dag där vi tittade på samarbete och relation, hur valparna är bland andra hundar och människor, hur de agerar när de ser andra hundar springa och apportera och hur de tar sig an uppgiften när en apport försvinner ner i högt gräs. Och så fick de känna på att ta vilt.

Det var ingen träning för valparna (de lärde sig inte ett dugg… ) utan en liten koll på hur de är och agerar i nuläget. Mycket prat om viktiga saker att tänka på när man har sin valp som snart är en unghund.

Som den totalt objektiva och opartiska uppfödare jag är (hmm… nåja… ) så måste jag säga att jag är mycket, mycket nöjd med det jag ser. Valparna var helt tysta och coola i alla situationer under dagen. Satt på sina rumpor och tittade intresserat bredvid sina förare. Var följsamma och lugna i fotgåendet. Apporterade helt spontant även på vilt, och sökte tight och noga när de letade efter den lilla dummyn som försvunnit i gräset.

    Se inlägg om:
    bottom of page