top of page

Eine gör nytta som besökshund!


Eine, Ringlets Forest, och Lone har genomgått en utbildning till besökshundsekipage i Norge. De blev godkända och här beskriver Lone vad som krävs av hunden. Håll med om att det både är en viktig funktion dessa hundar har och att det är så här vi vill att våra labradorer ska vara mentalt!

”Besøkshundutdannelsen er i regi av Antrozologisenteret på Ås og Tromsø Hundeklubb. Det er Antrozologisenteret som har laget utdannelsen. Den går over et halvt år med to helgesamlinger hvor det er teori og praktisk trening. I mellom kurshelgene er det mye egentrening og siste kurshelg er det en mentalbeskrivelse som hunden må igjennom. Beskrivelsen er delt i to hvor man på den ene siden ser hundens reaksjon på påkjenninger og på den andre ser hvordan hunden (og eier) oppfører seg i en besøkssituasjon. Testen avsluttes med to skudd. Hunden må bestå denne for å bli godkjent besøskshund.

Man ser på hvordan hunden er med andre hunder i en passeringssituasjon, hvordan den håndterer røff behandling av en fremmed person (den blir klepet, lugget, løftet på etc.), om den stjeler mat, hvordan den reagerer når det banker på døren og en person kommer inn, hvor tilgjengelig den er, hvordan den reagerer på å møte en person i rullestol i en mørk gang, hvordan den reagerer på å møte en person på krykker i en mørk gang, her faller også krykkene i gulvet når vi har passert. Videre ser man på hvordan hunden oppfører seg når den skal opp i sengen til en bruker, om den har resursforsvar i forhold til mat, om den kan leke med en fremmed person og hvordan den håndterer at en gruppe med mennesker kommer tett innpå. Man ser også på hundens evne til å avreagere.

Eine og jeg ble godkjent og kan nå besøke mennesker på institusjon og privat.

PS. Eine jagar bra också!

    Se inlägg om:
    bottom of page